Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

Dovolím si Vás trochu poopravit. Odpověď na otázku, proč bohatí Arabi do této oblasti tak rádi jezdí, máte v předposledním odstavci Vašeho článku - protože pro Araby je to ráj. Voda, louky, déšť, sníh, hory...O tom , že by tam někdy v minulosti opadl cestovní ruch nic nevím, protože to tak není.Dá se to ověřit ve statistikách o cestovním ruchu. Europa Sport region Kaprun-Zell am See je prostě světoznámá a velmi oblíbená a žádaná lokalita.

Místo pro svou dovolenou jste vybral skvěle. Opravdu je to kouzelná oblast pro odpočinek.. Rakušáci nemají moře, tak se prostě snaží maximálně vyjít vstříc turistům, zejména v létě. Úspěšně tak cenou ubytování a rozsahem služeb konkurují přímořským letoviskům.

Psal jste o slevové kartě zdarma. Je skvělá, ale zdarma opravdu není. Za každou ubytovanou osobu musí totiž poskytovatel ubytování, který tuto kartu nabízí, zaplatit cca 7 € za den do místní turistické kanceláře. Takže ve vašem případě jste měl cenu ubytování dražší o cca 70€ oproti hotelům, které tuto kartu nevedou. 7€ se platí za každého hosta, ať již kartu využívá nebo třeba jen projíždí a ubytuje se jen na jednu noc. Při délce Vašeho pobytu bych spíše sáhl po levnějším ubytování a tzv. Salzburské kartě, která na 12 dnů vyjde na 76 € a má, na rozdíl od lokální slevové karty, podstatně širší záběr po celém Salzburském kraji.

Na Araby tam nikdo z místních příliš necílí, ale když už tam tito lidé jako turisti jsou, berou to jako realitu a výborný zdroj příjmů.

A víte, co je největší paradox? Že nejvíc vadí Arabům, že je tam hodně Arabů..;-)

0 0
možnosti
JC

Abyste viděl zahalenou Arabku, nemusíte do Zell am See, stačí výlet do Teplic v Čechách.

2 0
možnosti
JD

To je přeci dávno známá věc že Zell am See je rakouský arabistán. Hlavně v létě.

3 0
možnosti
TB

Přesně tak...před pár lety jsem tam byl a zajímavý postřeh. V údolí hned vedle - v oblasti Saalbach-Hinterglemm je zase židovská oblast. Celé středisko plné ortodoxních Židů, dokonce tam mají i košer obchody a košer hotely a je to cca 15-20 km od Zell am see, kde je zase plno Arabů. Krom dlouhých front na lanovku v Kaprunu (oni měli takový blbý zvyk, že do lanovky třeba pro 20 lidí vlezla jenom jedna rodina a další už tam nechtěli, takže se ta fronta zbytečně prodlužovala) nám ale Arabové vůbec nevadili. Místní z nich sice nejsou úplně nadšení, ale jak se říká byznys je byznys ;-) Poradili nám, že pokud se chcete Arabům vyhnout, tak je lepší tam zamířit v červnu nebo červenci, to tam ještě nejsou, oni totiž přilétají vesměs až v srpnu.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 510x
Čech tělem i duší

Seznam rubrik